توجه : تمامی مطالب این سایت توسط ربات از طریق نتایج گوگل جمع آوری شده و تمامی مطالب عکس ها و لینک های دانلود برای سایت های دیگر است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند علوم هشتم

    دسته بندی :
    1. نکس 98
    2. مطالب سایت
    15بازدید

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند علوم هشتم را از سایت نکس 98 دریافت کنید.

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارد؟

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارد؟

    اکثر روغن های گیاهی مایع مقدار بسیار کمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومرهای ترانس دارند، در حالی که روغن های جامد حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و ایزومر ترانس هستند.

    بدون شک یک علت عمده ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است. نکته مهم اینکه زمینه این بیماری ها از دوران کودکی در بدن شکل می گیرد. تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی از کودکی شکل می گیرد و ذائقه ما را می سازد که عوض کردن آن در بزرگسالی مشکل است.

    روغن های مایع به دلیل داشتن چربی غیر اشباع برای مصرف بهتر از روغن جامد هستند؛ مثل روغن ذرت، آفتابگردان، زیتون، کانولا(گلزا) و سویا.
    روغن ها و چربی ها نقش مهمی در تغذیه ما دارند . اگر چه مصرف زیاد آنها خطر

    اضافه وزن  و بیماری های قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد، ولی وجود مقدار کافی از روغن و چربی در رژیم غذایی برای سلامت بدن ضروری است. روغن های گیاهی مایع با دارا بودن مقادیر کافی از اسیدهای چرب غیر اشباع و نداشتن کلسترول ، مناسب تر از روغن جامد هستند.

    olive oil treating solid wood worktops 0802171 - روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارد؟

    برای سرخ کردن مواد غذایی، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعاً اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید.

    روغن های نباتی جامد ابتدا به صورت مایع هستند و در کارخانه های تولید روغن برای بالا بردن مقاومت، آنها را هیدروژنه یا جامد می کنند . در این فرایند اسیدهای چرب روغن، اشباع شده و به همین دلیل به این روغن ها اشباع شده می گویند. روغن های جامد مدت بیشتری قابل نگهداری هستند، حرارت را بهتر تحمل می کنند و علاوه بر این به نور حساس نیستند، ولی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع برای سلامت بدن زیان آورند. چربی های اشباع در ایجاد

    بیماری های قلبی-عروقی،  سکته قلبی و افزایش چربی های خون نقش زیادی دارند. علاوه بر این، جریان هیدروژنه کردن اسیدهای چرب ترانس هم که ضرر مضاعفی برای سلامت دارد، در این روغن ها بوجود می آید. اسیدهای چرب ترانس در ایجاد  سرطان  نقش دارند.

    به همین دلیل روغن های جامد اگر چه برای سرخ کردن در حرارت زیاد، بهتر از روغن های مایع معمولی هستند، اما بطور کلی در لیست غذاهای خطرناک قرار می گیرند.

    اخیراً صنایع تولید روغن، تلاش مؤثری را برای تولید روغن های کم ترانس شروع کرده اند. این روغن ها بصورت نیمه جامد هستند(مثل روغن مخصوص سرخ کردنی) و گاهی اوقات یکنواخت نبوده و قسمت مایع در روی ظرف روغن بیشتر است. اگر شکل ظاهری روغن بدین صورت بود، دلیل بر فساد روغن نیست و بهتر است آن را قبل از مصرف کاملاًَ هم بزنیم.

    هر چه ایزومر ترانس روغن کمتر باشد، روغن سالم تر است، ولی کمتر حرارت را تحمل می کند. بنابراین از روغن های مایع برای سرخ کردن مواد غذایی با درجه بالا استفاده نکنید.

    روغن های نباتی جامد به دلیل هیدروژنه شدن باعث ایجاد سرطان و به دلیل داشتن چربی غیراشباع باعث گرفتگی عروق خونی و ایجاد بیماری های قلبی می شوند.

    موقع خرید باید به برچسب روغن توجه کنید. اگر میزان ایزومرترانس زیر ۱۰ درصد باشد، می توانید به عنوان یک روغن خوب از آن استفاده کنید. روغن های مایع اگر چه متفاوتند، ولی اکثر آنها درجه حرارت بالا را تحمل نمی کنند و می سوزند و در جریان سرخ کردن تبدیل به مواد سرطان زا می شوند. بنابراین برای سرخ کردن مواد غذایی از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. علاوه بر این روغن های مایع به نور و شرایط نگهداری بسیار حساس هستند و باید آنها را در ظروف غیر شفاف، کاملاً در بسته، دور از تابش نور و در درجه حرارت پایین نگهداری کرد.

    روغن نباتی جامد به دلیل داشتن چربی های اشباع شده در مقایسه با روغن خوراکی مایع بیشتر موجب مسدود شدن عروق می شود و خطر حملات قلبی را بالاتر می برد. در حین پروسه هیدروژنه شدن نیز ترکیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس در روغن جامد بوجود می آیند که سرطان زا می باشد.

    هر چه میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس در یک نوع روغن کمتر باشد، آن روغن از نظر تغذیه ای سالم تر است. اسیدهای چرب ترانس موجب افزایش کلسترول بد خون می شوند.

    آیا روغن جامد برای سلامتی خطرناک است؟

    کسانی که روغن نباتی جامد مصرف می کنند بیشتر از کسانی که روغن مایع مصرف می کنند در معرض خطر حمله قلبی می باشند.

    روغن مایع از روغن جامد بهتر و سالم تر است زیرا روغن مایع بهتر و آسان تر جذب بدن می شود و روغن جامد دیر هضم می باشد در واقع روغن جامد در دمای ۳۷ درجه در داخل بدن به صورت جامد باقی می ماند. روغن جامد به جذب کلسترول بیشتر از روغن مایع کمک می کند و میزان کلسترول خون را بالاتر می برد بالا رفتن کلسترول امکان حملات قلبی را در افراد افزایش می دهد.

    روغن های مایع اسید های چرب غیر اشباع هستند و روغن های جامد در پروسه تبدیل روغن مایع به جامد به اسیدهای چرب اشباع شده تبدیل شده اند و برای سلامت شخص مضر می باشند.

    نکاتی در مورد استفاده از روغن مایع :

    در مورد روغن های مایع این نکته ها را به خاطر داشته باشید که

    انواع روغن مایع

    روغن آفتاب گردان، روغن ذرت، روغن زیتون، روغن سویا، روغن بادام زمینی، روغن هسته انگور و ….

    عادات غذایی هر شخص از دوران کودکی شکل می گیرد و زمینه بیماری ها نیز از همان زمان در اشخاص پایه ریزی می شود ضرب المثل هلندی تو همانی هستی که می خوری هم بر همین اساس پایه ریزی شده است عادات غذایی غلط در سنین بالاتر بسیار مشکل تر قابل به تصحیح می باشند.سعی کنید مصرف روغن را تا حد مورد نیاز پایین بیاورید مصرف زیاده از حد روغن باعث بروز چاقی می شود، نوع روغن مصرفی خود را مرتبا” تغییر بدهید و از روغنهای مایع استفاده نمایید.

    منبع مطلب : tahgigkon.ir

    مدیر محترم سایت tahgigkon.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    درسـ جو

    جواب تمرین های درس اول علوم هشتم

    اطلاعات جمع آوری کنید

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارند

    روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.

     خواص روغن زیتون برای سلامتی بدن عبارتند از:

    ۱-روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند

    ۲-روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی- عروقی می ‌شود

    ۳-کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند

    ۴-روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.

    ۵-یکی دیگر از خواص روغن زیتون این است که مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ ها می ‌شود.

    ۶-روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.

    ۷-تنظیم قند خون بدن از خواص روغن زیتون است.

    ویژگی های روغن زیتون عبارتند از :

    ۱-روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.

    ۲-دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن‌های دیگر بیشتر است و حتی می‌توان آن را فریز کرد.

    ۳- روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده راسست می کند و ممکن است تولید استفراغ کنند .

    چرا روغن جامد برای سلامتی خطرناک است:

    کسانی که روغن نباتی جامد مصرف می کنند بیشتر از کسانی که روغن مایع مصرف می کنند در معرض خطر حمله قلبی می باشند.

    روغن مایع از روغن جامد بهتر و سالم تر است زیرا روغن مایع بهتر و آسان تر جذب بدن می شود و روغن جامد دیر هضم می باشد در واقع روغن جامد در دمای ۳۷ درجه در داخل بدن به صورت جامد باقی می ماند.

    روغن جامد به جذب کلسترول بیشتر از روغن مایع کمک می کند و میزان کلسترول خون را بالاتر می برد بالا رفتن کلسترول امکان حملات قلبی را در افراد افزایش می دهد.

    روغن های مایع اسید های چرب غیر اشباع هستند و روغن های جامد در پروسه تبدیل روغن مایع به جامد به اسیدهای چرب اشباع شده تبدیل شده اند و برای سلامت شخص مضر می باشند.

    منبع مطلب : darsjo.blog.ir

    مدیر محترم سایت darsjo.blog.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    دانلود کنید
    مهدی 13 روز قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید