بسیار بخشنده بودن مربوط به کدام صفت خداوند است
بسیار بخشنده بودن مربوط به کدام صفت خداوند است را از سایت نکس 98 دریافت کنید.
صفت بخشایش خداوند، امیدواری و بخشندگی را به انسان میآموزد
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا ابوعلی، امامجمعه بهبهان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)از خوزستان، اظهار کرد: دعای جوشن کبیر، دعایی بسیار ارزشمند است که از حضرت زینالعابدین(ع) از پدر بزرگوارشان و ایشان از حضرت امیرالمؤمنین(ع) و از رسول خدا(ص) نقل کردهاند. این دعا را خداوند به پیامبر اکرم(ص) هدیه کرد و به او فرمود: این دعا امانی برای تو و امت تو خواهد بود.
وی افزود: این دعا صد فصل دارد و در آن هزار و یک نام از خداوند آمده است. اولین صفت در فراز 24 عبارت «یا غافر الخطایا» است به معنی ای کسی که خطاها و گناهان را میآمرزی. غفران به معنی پوشاندن است و انسان گناهکار به وسیله این صفت خداوند از عذاب جهنم حفظ میشود.
ابوعلی گفت: خطاها عام و شامل گناه و لغزش عمد و سهو است که به شرط توبه و بازگشت انسان، خداوند بخشنده مهربان است. این صفت فراوان در قرآن آمده و از خداوند به نام غفار و غفور یاد شده که صفت بسیار امیدبخشی است به این معنا که انسان با خدایی مواجه است که بخشنده است.
امام جمعه بهبهان افزود: برخی گناهان عمدی است که باید از آنها توبه کرد و برخی نیز بدون توبه از سوی خداوند بخشیده میشود. انسان با یک چنین خدایی در ارتباط است و این برای انسان مؤمن بسیار امید بخش است. در قرآن مجید از این صفت بسیار یاد شده است: «وَیَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ»(آلعمران، 31) و آیات متعدد دیگر. از این رو انسان باید امیدوار باشد و همیشه به درگاه خداوند توبه و انابت کند و انتظار بخشش داشته باشد.
وی با اشاره به آیه 49 سوره حجر؛ «نَبِّئْ عِبَادی أَنِّی أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِیمُ» گفت: در آیه خداوند به پیامبر(ص) میفرماید: به بندگان من خبر ده که منم آمرزنده مهربان. تعبیر «عبادی»(بندگان من) در این آیه بسیار امیدبخش است؛ آن هم در خطاب به گناهکاران. کلمه «أنّی»(همانا) بیانگر تأکید است به این معنا که همانا من خدای آمرزنده مهربان هستم، پس بندگان گناهکارم ناامید نباشند. خداوند با این عبارت زیبا از سر مهر و محبت از آنها یاد میکند و به آنها اعلام میکند که من بخشنده و مهربان هستم.
ابوعلی خاطرنشان کرد: ماه رمضان نیز ماه بخشش است و جا دارد انسان از گناهان خود بازگردد، از خدا بخشش بخواهد و قلبش مطمئن باشد که امید بخشش از سوی خداوند بسیار زیاد است. با همین زبان روزه با عبادات و ادعیه مختلف ماه رمضان از خداوند بخواهد و خداوند هم انشاءالله او را میبخشد.
امام جمعه امیدیه توصیه کرد: دعای جوشن کبیر که هزار و یک نام و صفت گرانقدر حقتعالی را یاد میکند را بخوانیم و از خدا طلب بخشش کنیم تا خدا ما را ببخشد؛ دعایی که در روایات آمده است هر کس آن را بخواند و از منزل خارج شود یا آن را همراه داشته باشد اهل بهشت است و خداوند توفیق انجام عمل صالح به او میدهد. این دعای ارزشمند در شب قدر نیز خوانده میشود.
وی ادامه داد: در عین حال همانطور که خداوند بخشنده است به بندگان خود سفارش کرده است نسبت به هم بخشش داشته باشید. خداوند نسبت به گناه و خطای بندگان بخشنده است و توصیه کرده بین شما هم مهربانی و بخشش حاکم باشد. «وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ؛ و باید عفو کنند و گذشت نمایند مگر دوست ندارید که خدا بر شما ببخشاید و خدا آمرزنده مهربان است»(نور،22). در این آیه توصیه نسبت به هم گذشت داشته باشید و اگر دوست دارید خداوند شما را ببخشد از گناه همدیگر بگذرید و همدیگر را عفو کنید.
ابوعلی تأکید کرد: خصوصاً در ماه رمضان نسبت به هم مهربان باشیم، گذشت داشته باشیم، با خدا انس و ارتباط برقرار کنیم و بدانیم خداوند نسبت به بندگان محبت دارد. تلاش کنیم این ماه ماهی باشد که سبب رشد و تعالی ما را فراهم بسازد و به خداوند نزدیکتر کند.
امام جمعه امیدیه با بیان اینکه رمضان فرصت بخشش فراوان است، گفت: میتوانیم از این فرصت با انس با قرآن و ادعیه زمینه رشد و تعالی خود را فراهم سازیم.
منبع مطلب : khouzestan.iqna.ir
مدیر محترم سایت khouzestan.iqna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
الله بخشنده و مهربان است
الله بخشنده و مهربان است
همانا الله بخشنده و مهربان است...
رحمت را بر خود فرض کرده و رحمت اش از غضبش پیشی گرفته و رحمت او بر همه چیز گسترش یافته است... {که رحمت خداوند به نیکوکاران نزدیک است} (سوره اعراف آیه 56)
&" همانا او بخشنده و مهربان است&"... از مادر به ما مهربان تر است. رسول خدا صلی الله علیه و سلم، با اشاره به مادری که بچه اش را شیر می داد فرمود : &"آیا شما فکر می کنید امکان دارد این مادر بچه اش را در آتش بیندازد؟ پاسخ دادیم که نه، فرمود الله تعالی نسبت به بندگان از این مادر به فرزندش مهربان تر است&" (روایت از بخاری است)
&" همانا او بخشنده و مهربان ست&"... بر تمامی مخلوقات رحم و دلسوزی می کند و یک رحمتی خاص مومنان دارد که آنها را با آن متمایز گردانده است : {و به مؤمنان مهربان است} (سوره احزاب ایه 43)
&" همانا او مهربان است&"... از آثار رحمت و مهربانی اوست که محمد صلی الله علیه و سلم را به عنوان هدایت کننده بشر و رحمتی برای تمامی جهانیان فرستاده، تا محافظ مصالح دینی و دنیوی آنها باشد.
&" همانا او مهربان است&"... کسی نمی تواند مانع رسیدن رحمت او باشد. و جز او کسی توان فرستادن رحمت ندارد : {[در] رحمتی را که خداوند برای مردم باز گشاید، برای آن [رحمت] هیچ باز دارندهای نیست و آنچه را باز دارد، آن را هیچ گشایندهای جز او نیست. و او پیروزمند فرزانه است} (سوره فاطر آیه 2)
همانا او الله بخشنده و مهربان است....
منبع مطلب : www.with-allah.com
مدیر محترم سایت www.with-allah.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.