اولین ابزار انسان در گذشته چه بود
اولین ابزار انسان در گذشته چه بود را از سایت نکس 98 دریافت کنید.
پارینهسنگی
دوران پارینهسنگی یا پالئولیتیک[۱] (Paleolithic) قدیمیترین دوران ماقبل تاریخ انسان و فرهنگ مادی انسانی و دورانی است که در آن انسان برای نخستین بار از ابزار سنگی دستساز استفاده کرد. پارینهسنگی از حدود ۳٫۳ میلیون سال پیش تا زمان عقبنشینی یخچالها از نیمکرهٔ شمالی در فاصلهٔ سالهای ۱۰ هزار تا۸۵۰۰ ق.م. ادامه داشتهاست. به پارینهسنگی، عصر سنگ کهن و دیرینهسنگی هم گفته شدهاست.
دوران پارینهسنگی ابتداییترین و طولانیترین مرحله زندگی انسان است (در واقع ۹۹٪ آن را پوشش میدهد). در این دوره روند فرگشت فکری، جسمی، فرهنگی و فناورانه انسان شکل میگیرد. اولین ابزارها به دست گونههای نخستین انسان به وسیله سنگ در این دوره ساخته میشود. مکان آن نیز شرق آفریقا در اتیوپی، کنیا، تانزانیا به ویژه ناحیه الدوایی و در آسیا و اندونزی است. در همین دوره بود که انسان از شکل شاخههای اولیه سرده انسانی نظیر انسان ماهر Homo habilis تحول یافته و به شکل انسان امروزی یعنی انسان خردمند Homo sapiens درآمد.
در دوران پارینهسنگی، انسانها در گروههای نسبتاً کوچکی گرد هم آمده و به گردآوری گیاهان، ماهیگیری و شکار پرداختهاند. ساخت ابزار سنگی ویژگی اصلی این دوران است، اما انسانها در سراسر پارینهسنگی از ابزارهای چوبی و استخوانی نیز بهره میگرفتهاند. انسانها در آن دوران از چرم و الیاف گیاهی نیز استفاده کردهاند. در اواخر دوران پارینهسنگی، انسانها نخستین بار اقدام به آفرینش هنری کردند که شامل هنر صخرهای و ساخت اشیا و نقاشی درون غارها میشد. همچنین آغاز رفتار مربوط به باورهای دینی همچون برگزاری آیینها و آیین خاکسپاری مربوط به اواخر پارینهسنگی است.[۲]
آبوهوای پارینهسنگی متشکل از دورههای یخبندان و بین یخبندان بود و بهطور متناوب دماهای سرد و گرمی را تجربه میکرد.
بخشبندی[ویرایش]
انسانشناسان با پژوهش بر روی آثار باقیمانده از دوران جمعآوری غذا (دوران پارینهسنگی) و نیز از طریق ابزارهای سنگی خاص هر دوره، آن را سه بخش تقسیم کردهاند که عبارتند از پارینهسنگی زیرین، پارینهسنگی میانی و پارینه سنگی جدید.
پس از پایان یافتن دوره پارینهسنگی، دوره میانسنگی شروع میشود که دوره فراپارینهسنگی نیز نامیده شدهاست. دوره فراپارینهسنگی از حدود ۱۲ هزار سال پیش آغاز و تا ۱۰ هزار سال پیش ادامه داشتهاست.
تقسیمبندی ارائه شده برای هر کدام از این دورهها بر اساس پیشرفتهایی است که در نوع ساخت ابزارهای سنگی به وجود آمدهاست.
ایران[ویرایش]
ایران در دوران پارینهسنگی مورد سکونت جمع آورندگان غذا و شکارورزان بودهاست.
اکثر ابزارهای سنگی دوره میانی در ایران از نوع موستری هستند.خراشنده های جانبی و تیزه و استفاده از شیوه تراش لوالوا از شاخصه های موستری در ایران هستند. بیشتر آثار دوره پارینهسنگی میانی در ایران، در منطقه زاگرس یافت شدهاند. در این دوره آیین تدفین وجود داشتهاست. تنها بقایای سنگواره انسانهای این دوره که نئاندرتال هستند در غار شکارچیان بیستون و غار وزمه در غرب ایران کشف شده اند.
منابع[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.